Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Inspiration

 

Korpen Jönköping har ett samarbete med Smålandsidrotten kring Stark Smidig Senior. There they can try out different activities in different associations. Korpen Jönköping arrangerar Gåfotboll  för både seniora kvinnor och män.   

 

Korpen Västervik  är bra på att ta hand om sina ledare. De arrangerar konferenser tillsammans med Smålandsidrotten där ledarna får inspiration och utbildning i den gröna sköna ledarskapet!  

 

Korpen Emmaboda  delar ut startkort för motion till invånarna i Emmaboda ung som gammal. This in order to get more people to move in a public health perspective and that it is good marketing for them. Startkort  är tillgängligt för nedladdning och i samhället finns det brevlåda där de kan placeras på korten. Sedan drar Korpen Emmaboda flera vinnare varje månad. Vinsterna har fått via sponsorer.  

 

Korpen Växjö   arbetar aktivt för att hitta nya sätt att samarbeta med landsting, kommun och företag med fokus på hälsa och motion! De arrangerar olika föreläsningar tillsammans med sina samverkanspartner som i år är; Visma SPCS, FK-pulsgivare, Dakapo, Futurum IF. Klas Hallberg kommer berätta om att   arbeta mindre - få mer gjort  . Kärnan i Klas Hallbergs föreläsning är att prioritera uppgifterna och göra rätt val. Det viktiga är att göra rätt saker än att göra många saker.

De har också börjat gruppens träningssäsong med flera nyheter i taget. Mamma Core   med fokus på inre muskler och bäckenbottenträning som stärker både mage och rygg. Där mammor som nyligen fått barn kan få stöd till träning i träning på ett säkert sätt.

 

Vi behöver all inspiration! Berätta vad som händer i förening, vad är på gång, vad fungerar bra, nya verksamheter, ett speciellt projekt, lyckade satsningar, hur gjorde du? Skriv några rader eller ring och berätta. Lyft din egen förening och sprida positiva budskap i Småland. Litet eller stort spelar ingen roll. Hör av dig till Korpen Småland, så skriver vi om det här i Nyhetsbrevet.

 

 

Arrangemangsutveckling

 

Vill ni utveckla arrangemang så gäller att hitta områden där det finns ett behov att fylla. Människor i dagens samhälle söker upplevelser. Idrott idag kan ses som underhållning och det ska vara en minnesvärd tillfälle. Det finns några framgångsfaktorer att tänka på.